Entrecote, ytrefilet og t-bone mørnet i 3 uker

Dry Aging

Her kan du lese mer om mørningsprosessen, samt legge inn bestilling på kjøtt om du ønsker det

Hva er Dry Aged?

Prinsippet med dry aging, eller tørrmodning, er å modne kjøttet uten emballasje.

De to faktorene som skiller tørrmodning og våtmodning er væsketap og oksidering av fett. Væsketapet vil medføre konsentrasjon av smak, da smaks og aromakomponenter vil konsentreres i kjøttet. Denne konsentrasjonen vil lette reaksjonen i kjøttet som skjer når kjøttet utsettes for sterk varme. Denne reaksjonen vil gi en mer utpreget umamismak og bedre farge på overflaten ved steking.

Videre vil  fettet gi en mer nøtteaktig aromadannelse i kjøttet.

Storfe tørrmodner vi i 35-40 dager

 

Bestill Dry Aged kjøtt her!

  • Med forbehold om utsolgt/tilgang