Kampanje – eksempel

Hos oss kan du bestille stykningsdeler eller ett helt dyr ferdig stykket og pakket.

Elgen har kommet!

Smelters Mathus er stolte av å kunne tilby elgkjøtt fra Nordmarka. Nå i jaktsesongen henter vi elgkjøtt direkte fra slakteriet i skogen.

Etter 40 døgngrader ankommer elgen Smelters og vi stykker, pakker, kverner kjøttdeig og koker kraft på bena. Slik får vi brukt hele dyret uten at noe går til spille.

I disken selger vi nykvernet kjøttdeig av elg, elgburger, ferdig stekte elgkarbonader, ferdige middager av elg samt stykkningsdeler slik at du selv kan imponere med en god stek eller biff av denne fantastiske råvaren.

Elgkarbonader

Ingredienser:

 • 300 gram elgkjøttdeig
 • 200 gram kjøttdeig av okse eller svin
 • Dijon sennep
 • Salt og pepper

Antall porsjoner: 3 - 4

 1. Bland alt og kna det sammen til en deig. Saltet binder massen sammen og gjør karbonadene faste og fine.
 2. Form de til ønsket størrelse, brun i panne og stek 5-10 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
 3. Server gjerne med poteter og rørte tyttebær.

Stykningsdeler

Da vi tar inn hele dyr, vil sannsynligvis de edleste delene selges først. Det kan derfor være lurt å bestille i forkant.

 • Indrefilet
  750 kr. per kilo
 • Ytrefilet
  700 kr. per kilo
 • Entrecôte
  550 kr. per kilo

Kokkens tips

For en filet av elg er den medium stekt ved en kjernetemperatur på 54 grader. For en stek av elg er den medium ved 58 grader i kjernen.

Ovnen bør stå på varmluft og 120 grader. Ta gjerne ut kjøttet fra ovnen noen få grader før den er på det ønsket temperatur da det vil fortsette å steke/trekke en stund etter at kjøttet er ute av ovnen.

Bestill elg

Det skal være enkelt å bestille elg hos oss. Du velger selv om du vil foreta bestillingen i butikk, pr. telefon, e-post eller ved å benytte kontaktskjemaet under.